lördag 5 februari 2011

Antikroppar

Nu har jag läst lite om min blodgrupp och de som är Rh-negativa kan bilda antikroppar mot sitt barn och då kan barnet få blodbrist. Därför måste man ta extra blodprov för att se om dessa antikroppar finns. Någonting i den stilen iaf ; )

6 kommentarer:

  1. Precis! :) Och efter förlossningen om du får ett positivt barn så kommer du att få en spruta. Så att du inte bildar antikroppar om du skulle skaffa ett till barn. För då stöter kroppen ut de barnet :) Det är tur vi bor i Sverige som har denna mödravård. Gratis dessutom!

    Jag är nämligen också neg. och alla mina tre är positiva :)

    kram Sofie Å

    SvaraRadera
  2. Ja just det, läste något om det också : )
    Vad skönt att läsa det du skriver, nu förstår jag precis! : ) Och känner mig mindre orolig ; )

    Kram

    SvaraRadera
  3. Ja det är inget att oroa sig för!:)
    Vad roligt att jag hittade hit så jag kan följa er. Hälsa Kim! Nu är det ju verkligen inte långt kvar.. gud så spännande! :)

    Kram sofie å

    SvaraRadera
  4. Ja vi bor i ett hus som vi hyr. Planlösningen är gammal och konstig så rummen ligger på rad=man måste gå igenom alla rum hela tiden. Så vi saknar barnrum! Och som jag saknar ett vettigt kök med diskmaskin och en vettig diskbänk... hoppas vi får flytta snart!
    Vart är ni sugna på att flytta då? Hus eller lägenhet?

    SvaraRadera
  5. Jag är också negativ. Äldsta sonen är posetiv så det blev en spruta efter förlossningen. Vad roligt för svärmor att få bli farmor.

    SvaraRadera
  6. Anonym: Absolut, men vi alla är lika glada över det lilla livet som är på väg ; )

    SvaraRadera